Instellingen

'Tielse rapper Delano G. mogelijke schutter Peter R. de Vries'

Steunbetuigingen aan neergeschoten Peter R. de Vries.
Steunbetuigingen aan neergeschoten Peter R. de Vries. © ANP

TIEL - De tweede verdachte die is aangehouden voor de aanslag op Peter R. de Vries, is de 21-jarige Delano G. uit Rotterdam. Dat meldt De Telegraaf op basis van 'goed ingevoerde bronnen'. Ook de Gelderlander noemt zijn naam en schrijft dat het gaat om een rapper, die ook een woning in de wijk Passewaaij in Tiel heeft.

G. is volgens De Telegraaf een man met een Antilliaanse achtergrond die eerder al met de politie in aanraking is geweest. Hij zou ook de schutter zijn geweest. De politie wil er tot de voorgeleiding van de verdachten, komende vrijdag, niets over zeggen.

Buurtbewoners zeiden woensdag al dat de andere man die is opgepakt de uit Maurik afkomstige Poolse Kamiel E. is. De politie wil dat niet bevestigen. Volgens De Telegraaf denkt de recherche dat E. de vluchtwagen bestuurde.

'E. wordt ook in Polen gezocht'

De Poolse man van 35 jaar uit Maurik wordt ook in zijn vaderland gezocht. Dat meldt de Poolse nieuwszender TVN24 op basis van politiebronnen. Volgens de zender is E. een veelpleger, voor wie door de Poolse politie een arrestatiebevel is uitgegeven vanwege diefstallen en overvallen.

De man zou vorige week ook in Maurik zijn opgepakt, dat zou te maken hebben gehad met een bedreiging in Maurik. De Poolse man kwam snel weer vrij.

Bekijk de video over de man uit Maurik. De buurt is erg geschrokken.

Verdachte moordaanslag Peter R. de Vries komt uit Maurik

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!