Nieuws

Ook Jumbo kapt met omstreden slachterij Gosschalk in Epe

Onder meer Albert Heijn en McDonalds gingen Jumbo al voor.
Onder meer Albert Heijn en McDonalds gingen Jumbo al voor. © ANP
EPE - Ook supermarktketen Jumbo verkoopt geen vlees meer van slachterij Gosschalk in Epe. Die kwam vorige week in het nieuws doordat er beelden opdoken van medewerkers van het slachthuis die dieren op weg naar de slacht mishandelden. Bedrijven als McDonald's en Albert Heijn gingen Jumbo al voor.
Jumbo verkocht alleen via leveranciers producten waar door Gosschalk verwerkt vlees in zat. Het supermarktconcern weert die producten dus. "We zijn zeer geschrokken van de beelden. Dierenwelzijn staat bij Jumbo hoog in het vaandel en dit is dan ook volkomen onacceptabel Dit soort misstanden mogen absoluut niet voorkomen. Wij verwachten dat alle schakels voldoen aan onze eisen en die van de wet." De leveranciers van het bedrijf zijn inmiddels overgeschakeld naar andere slachthuizen.
Gosschalk is door toezichthouder NVWA overigens ook voorlopig gesloten. Hoe lang die sluiting duurt is nog niet bekend. De slachterij moet met een "gedegen plan" komen om te waarborgen dat dieren fatsoenlijk worden behandeld voor ze worden gedood.