Nieuws

Vervoerder legt miljoenenclaim bij provincie

ARNHEM - Vervoerder Willemsen de Koning in Arnhem heeft een schadeclaim van 4.7 miljoen euro bij de provincie Gelderland neergelegd.
Dat blijkt uit een Statenbrief die nu openbaar is geworden. Het vervoersbedrijf verzorgt het regiotaxivervoer, maar in 4 regio's is het aantal klanten gedaald.
Doordat er minder ritten zijn, komt er minder geld binnen bij Willemsen de Koning. In de contracten die de provincie en de vervoerder hebben afgesloten is een regeling opgenomen om de vervoerder te compenseren van het lagere aantal ritten. De provincie en Willemsen de Koning zijn het oneens over de hoogte van de compensatie. 

Aanbesteding

In afwachting van de uitspraak van de rechter hebben de partijen afspraken gemaakt waardoor de regiotaxi’s kunnen blijven rijden. Gisteren heeft de provincie bekend gemaakt dat er een nieuwe aanbesteding komt voor de regiotaxivoorziening in de Achterhoek, Rivierenland, Stedendriehoek en de Gelderse Vallei. Per 1 juli 2015 wordt het contract met vervoerder Willemsen de Koning beëindigd.