Nieuws

Klinkende zege NEC tegen Feyenoord

Klinkende zege NEC tegen Feyenoord
Met een klinkende 3-0 zege thuis tegen Feyenoord heeft NEC alle problemen van zich af gespeeld.NEC startte met Erton Fejzullahu en Lorenzo Davids als vleugelspitsen.
NIJMEGEN - Met een klinkende 3-0 zege thuis tegen Feyenoord heeft NEC alle problemen van zich af gespeeld.NEC startte met Erton Fejzullahu en Lorenzo Davids als vleugelspitsen.
De Zweed kreeg direct een kans, maar hij speelde de bal te ver voor zich uit. Feyenoord kreeg in openingsfase twee corners, deed daar weinig mee. Het was een levendige wedstrijd. De beste kans was voor Ramon Zomer, maar doelman Van Dijk keerde zijn schot van 25 meter. In de 11e minuut kreeg Feyenord een prima kans via Cabral, doelman Jasper Cillissen redde knap.  Bij NEC speelde Rens van Eijden opnieuw slordig, hij leverde de bal te vaak in. In de 19e minuut neemt NEC de leiding via Lasse Schöne na een knappe loopactie van Davids. De Feyenoord-defensie schutterde bij dit doelpunt. NEC bleef druk zetten en oogde zeer gemotiveerd tegen het slordig spelende Feyenoord. Van Dijk pakte een vrije trap van Schöne, die even later ook bijna succes had met een lob. De sterk spelende Deen schoot nog een vrije trap over. Op slag van rust krijgt Feyenoord een kans met een omhaal van Castaignos.
Na rust scoorde Feyenoord uit een vrije trap, maar de treffer werd geannuleerd omdat Leerdam buitenspel stond. Cillissen viel daarbij over Leerdam, maar na een behandeling kon de jonge doelman weer verder. Feyenoord viel furieus aan, maar NEC kreeg de beste kansen via Vleminckx en Fejzullahu. Niki Zimling schoot net over na prachtige actie na een aanval opgezet door hemzelf en zijn landgenoot Schöne. Namens Feyenoord punterde Castaignos van dichtbij naast. NEC nam de controle weer over en kwam op 2-0 via invaller Rick ten Voorde, die scoorde bij zijn eerste balcontact op aangeven van Nathaniel Will. In de extra tijd incasseerde het zwalkende Feyenoord nog een doelpunt. Invaller Bram Nuytinck knikte raak uit een hoekschop van Bas Sibum.
Opstelling NEC: Cillissen; Will, Van Eijden, Zomer, Amieux, (Nuytinck); Sibum, Schöne, Zimling; Fejzullahu, (Otten), Vleminckx, (Ten Voorde) Davids.
Scoreverloop: 1-0 Schöne 2-0 Ten Voorde 3-0 Nuytinck
Gele kaart: Sibum, Vleminckx
12.400 toeschouwers