Nieuws

Gebouwen van lucifers

Gebouwen van lucifers
De Waag in Nijmegen, kasteel Doornenburg en de grote kerk in Elst; de vader van Fred Clappers heeft ze allemaal minutieus nagebouwd…van luciferhoutjes! Alleen al in het Waaggebouw zijn bijna 150-duizend lucifers verwerkt.
NIJMEGEN - De Waag in Nijmegen, kasteel Doornenburg en de grote kerk in Elst; de vader van Fred Clappers heeft ze allemaal minutieus nagebouwd…van luciferhoutjes! Alleen al in het Waaggebouw zijn bijna 150-duizend lucifers verwerkt.
Als kind zat Fred dan ook uren lang lucifers af te steken die zijn vader vervolgens verwerkte in de bouwwerken. Zijn vader is inmiddels 92 en gestopt met zijn hobby. De bouwwerken stonden lange tijd op zolder en vielen ten prooi aan houtwormen. Fred is erg trots op wat zijn vader met de duizenden lucifers heeft gebouwd en vindt het zonde dat de werken vergaan. Ook al heeft hij niet het talent en het engelengeduld van zijn vader, Fred is nu druk bezig de gebouwen te restaureren. Maar als het af is, stopt hij meteen. Het is duidelijk niet zijn hobby.