Nieuws

Vitesse tankt vertrouwen met goals

EMMELOORD - Het flink versterkte Vitesse heeft onder leiding van de nieuwe eigenaar Merab Jordania zijn eerste overwinning behaald. De Georgier was niet afgereisd naar de Noordoost Polder, maar zal ongetwijfeld tevreden zijn met het resultaat. Met opnieuw vijf van de door Jordania gefinancieerde spelers in de ploeg, boekte Vitesse een simpele bekerzege.
Op een sfeerrijk en stampvol sportpark in Emmeloord kreeg topklasser Flevo Boys met 6-0 klop.
Vitesse begon voortvarend en kwam al na zeven minuten op voorsprong door een mooi doelpunt van Aissati. Het was de eerste treffer van de ex-Ajacied sinds zijn komst eind augustus. Blijkbaar een bevrijding voor de sierlijke middenvelder, want de goal werd uitgebreid bejubeld. Amper tien minuten later scoorde Aissati opnieuw en was de wedstrijd in feite al beslist.
Hoewel het duel na een minuut of twintig wat meer in evenwicht raakte en ook Flevo Boys doelrijpe kansen kreeg, bleef Vitesse het duel controleren. Direct na rust scoorde de ploeg van trainer Theo Bos opnieuw. Een afgemeten voorzet van Pluim werd door Barazite van dichtbij binnengewerkt (0-3).
Toen Flevo Boys ook nog tegen een rode kaart opliep en Vitesse een strafschop kreeg die door Nilsson werd benut, kon de Arnhemse club de wedstrijd rustig uitspelen. Via invaller Stevanovic (Matic ging met enkelklachten uit voorzorg naar de kant) en opnieuw Barazite (fraai uitgespeelde aanval) werd het zelfs 0-6.
Vitesse startte overigens met het hetzelfde elftal dat zaterdag nog kans op kans stapelde tegen NAC maar niet verder kwam dan 0-0. De vijf goals zullen het "sterrenensemble" van Bos ongetwijfeld het nodige vertrouwen geven in de opmaat naar Excelsior komende zondag in Rotterdam.