Instellingen

Slag om Arnhem wordt ook dit jaar herdacht

Een eerdere editie van de Bridge to Liberation Experience.
Een eerdere editie van de Bridge to Liberation Experience. © Omroep Gelderland

ARNHEM - Op vrijdag 17 september herdenken we de Slag om Arnhem met een voorprogramma in de Eusebiuskerk, een herdenking en kranslegging in de Berenkuil en Bridge to Liberation-screen experience. De avond met onder andere DI-RECT, Dionne Stax, Ellen ten Damme, Ruben Hein, Pjotr, Dennis Kroon, Nazmiye Oral , Phion en Introdans kun je ook dit jaar thuis meekijken via de livestream of televisie via Omroep Gelderland.

In de Eusebiuskerk en de Berenkuil staan we stil bij de slachtoffers van de slag om Arnhem. Ook herdenken we samen de evacuatie van onze stad en de duizenden Arnhemse burgerslachtoffers die hiervoor huis en haard achter zich moesten laten. De avond begint met een herdenkingsbijeenkomst in de Eusebius. Vervolgens is de herdenkingsceremonie met kranslegging in de Berenkuil. Momenteel wordt er van uitgegaan dat publiek aanwezig kan zijn bij de ceremonie. Dit is echter afhankelijk van de geldende maatregelen op dat moment. Het is daarom ook nog niet bekend of de jaarlijkse March over the Bridge door kan gaan.

De Bridge to Liberation, screen experience

Oorlog maakt impact. In deze editie van de Bridge to Liberation -screen experience- ontmoet je verschillende generaties die hun verhalen over de impact van oorlog en leven in vrijheid in het nu met ons delen. Special effects, optredens van bekende artiesten en dansers maken er vanuit diverse locaties in Arnhem weer een verrassende experience van.

Bekijk hier de teaser.

Dit zijn de artiesten van Bridge to Liberation 2021

Impact van oorlog op het scherm

Dionne Stax neemt de kijker mee in een avond vol ontmoetingen met mensen die de impact van oorlog met zich mee dragen en hun waarde van vrijheid delen. Dit jaar met bijdragen van DI-RECT, Ellen ten Damme, Ruben Hein, Pjotr, Dennis Kroon, Nazmiye Oral, Phion -Orkest van Gelderland en Overijssel- en Introdans. Samen geven zij kleur aan de emoties die gedeeld worden.

Thuis kijken

De kranslegging en Bridge to Liberation -screen experience- worden op vrijdagavond 17 september uitgezonden door Omroep Gelderland, via livestream op bridgetoliberation.nl en op de facebookpagina's van gemeente Arnhem en Bridge to Liberation. Daarnaast kun je op diverse locaties in de stad samen naar de uitzending te kijken, op deze locaties is ook een voor- en naprogramma. Er wordt hiervoor een divers publiek uitgenodigd. Ook is het mogelijk om je aan te melden voor kaarten, hierover volgt binnenkort meer informatie op de website en socialmediakanalen van de gemeente Arnhem.

Coronavirus

Vanwege de coronamaatregelen bestaat de mogelijkheid dat er op het laatste moment toch nog aanpassingen in het programma nodig zijn. Uiteraard wordt de gehele herdenkingsavond rekening gehouden met de maatregelen die op dat moment gelden.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!