Nieuws

Veiligheidsmaatregel rond Hedel blijft van kracht na serie aanslagen

Een beschoten woning in Kerkdriel.
Een beschoten woning in Kerkdriel. © Meesters Multimedia
KERKDRIEL - In de gemeente Maasdriel blijft tot en met 31 augustus een extra veiligheidsmaatregel van kracht. De gemeente meldt dat delen van Hedel tot die tijd een veiligheidsrisicogebied blijven. Aanleiding zijn de bedreiging van de fruithandel De Groot en de aanslagen die het Rivierengebied al maanden teisteren.
Woningen in de gemeente Maasdriel waren de afgelopen maanden doelwit van aanslagen, waaronder beschietingen en brandstichtingen. De incidenten staan in verband met de bedreiging van fruithandel De Groot in Hedel door drugscriminelen. Het bedrijf stapte twee jaar terug naar de politie na de vondst van kilo's cocaïne tussen een vracht bananen.
Medio mei bestempelde Maasdriel delen van de gemeente daarom tot 2 juli als veiligheidsrisicogebied. Dat betekent onder meer dat de politie iedereen preventief kan fouilleren. De politie hield in de regio ook meerdere grote nachtelijke verkeerscontroles.

Nog twee maanden

Maasdriel verlengt de aanwijzing als veiligheidsrisicogebied nu dus tot en met dinsdag 31 augustus. De maatregel geldt specifiek voor de gebieden rondom de op- en afritten van de snelweg A2, de Hedelse brug en de rotonde bij de Provincialeweg, Jan Klingenweg, Van Heemstraweg en Burgemeester van Randwijckstraat.
Bekijk beelden van een nachtelijke controle bij Hedel:
Opnieuw auto's gecontroleerd in strijd tegen afpersers fruithandel De Groot