Nieuws

Tientallen gedumpte vaten gevonden bij natuurgebied

De brandweer was enkele uren bezig om alles op te ruimen.
De brandweer was enkele uren bezig om alles op te ruimen. © John Beckmann / Persbureau Heitink
OVERASSELT - De brandweer heeft in de nacht van woensdag op donderdag tientallen vaten met onbekende inhoud opgeruimd, die langs de weg bij een natuurgebied in Wijchen en Overasselt waren gedumpt. Een paar kilometer verderop in Nijmegen werden ook gedumpte vaten langs de weg aangetroffen. Mogelijk gaat het om vaten die zijn gebruikt bij de vervaardiging van drugs.
De eerste melding van de vaten bij het natuurgebied kwam rond 23.15 uur binnen bij de brandweer. Iemand had de vaten zien liggen aan de Hessenbergseweg. Eenmaal ter plaatse zette de politie meerdere wegen af: vanaf de Sint Waalrickseweg tot aan de Geitweg en het vindgebied rond de Hessenbergseweg en de Heumenseweg. Na enkele uren kon de weg weer worden vrijgegeven.
In totaal zijn er 25 vaten gevonden, verspreid over een lengte van anderhalve kilometer. Brandweerlieden hebben diverse metingen verricht om achter de inhoud van de vaten te komen. De uitkomsten zijn echter nog niet bekend. Volgens een politiewoordvoerder bevatten de vaten vermoedelijk drugsafval.

Nijmegen

Hemelsbreed een paar kilometer verwijderd van bovengenoemde vindplaats, werden donderdagochtend ook twintig gedumpte vaten gevonden in Nijmegen. Dat gebeurde op de weg en het fietspad ter hoogte van de Nieuwe Dukenburgseweg met de Vossendijk. Ook hier heeft de brandweer metingen verricht.