Nieuws

Wie stichtte de brand bij de blikken bioscoop?

Brandstichters gezocht in Arnhem.
Brandstichters gezocht in Arnhem. © politie/Bureau GLD
ARNHEM - De politie zoekt twee mannen op een scooter of motor na brandstichting in het centrum van Arnhem. Het leidde tot een enorme brand bij horecazaak Imparator aan de Hoogstraat. De 'blikken bioscoop' erboven liep forse schade op.
De brand woedde op maandag 31 mei, rond vier uur ‘s nachts.
Op camerabeelden is te zien dat twee personen op een motor of scooter voor Imparator stoppen. Ze gaan het gebouw in en zijn een aantal minuten bezig.
De twee komen weer naar buiten. Zodra de bestuurder van de motor dan wel scooter wegrijdt, ontstaat een flits. De brand is zo heftig dat de vlammen zelfs over straat gaan.
De tekst gaat verder onder de beelden.
Brandstichters gezocht in Arnhem
Politiewoordvoerder Sven Strijbosch zegt: "De daders hebben ontzettend veel risico genomen door deze brand te stichten. Naast het restaurant zitten appartementen waar mensen op het moment van de brand lagen te slapen. Zij zijn midden in de nacht van hun bed gelicht. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Dit had heel anders kunnen aflopen."

Beide zaken door de brand nog dicht

Behalve Imparator heeft ook de zogenoemde blikken bioscoop VUE, die zit erboven, schade opgelopen. Beide zaken zijn nog altijd niet open.
De politie wil graag contact met getuigen die zich na de brand in de Hoogstraat nog niet hebben gemeld. Ook zoekt ze camerabeelden uit de omgeving van de Hoogstraat.
De politie zit voor klaar op 0800-6070. Anoniem bellen kan naar 0800-7000. Zaaknummer: 2021243751. Er is ook een tipformulier van de politie, invullen kan hier.