Nieuws

Oud-premier Van Agt mist presentatie van 84-jarige promovendus omdat taxi niet komt

Harry Broshuis (84) met het boek dat hij schreef over Godfried Bomans.
Harry Broshuis (84) met het boek dat hij schreef over Godfried Bomans. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Dries van Agt heeft vrijdag tevergeefs op een taxi gewacht, waardoor hij niet aanwezig kon zijn bij de presentatie van het proefschrift van de 84-jarige Harry Broshuis uit Groenlo over schrijver en columnist Godfried Bomans. Broshuis had de oud-premier persoonlijk uitgenodigd voor zijn presentatie op de Radboud Universiteit, maar gaat nu zijn proefschrift persoonlijk aan hem overhandigen.
"Hij belde Harry zondagavond laat op”, vertelt zijn vrouw Annie Broshuis. “Zijn taxichauffeur was de afspraak vergeten en was op vakantie in het buitenland. Hij was er zó graag bij geweest.”
Broshuis heeft af en toe nog contact met de oud-premier en hoopte dat hij er afgelopen vrijdag bij kon zijn. “Hij is een groot Bomans-liefhebber en zelf ook een begenadigd spreker”, aldus Harry Broshuis. “Ik ga het proefschrift binnenkort persoonlijk overhandigen aan Van Agt.”

Eén van de oudste promovendi van het land

Broshuis promoveerde vrijdag als één van de oudste promovendi van ons land aan de Nijmeegse Radboud Universiteit. Elf jaar geleden begon hij aan het schrijven van zijn proefschrift en werkte sindsdien bijna iedere dag op zijn werkkamer in Groenlo.
Het wetenschappelijk onderzoek van Broshuis was gericht op de vraag of Bomans aan het eind van zijn leven nog praktiserend katholiek was. Met de goedkeuring van zijn proefschrift voltooide Broshuis zijn levenswerk.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!