Instellingen

CDA, PvdA en CU Hattem wil geluidwerende zonnepakelen langs snelweg

Fractievoorzitter CDA Teun Juk op de plek waar de zonnepanelen moeten komen
Fractievoorzitter CDA Teun Juk op de plek waar de zonnepanelen moeten komen © RTV Hattem
HATTEM - CDA, PvdA en CU Hattem willen dat er geluidwerende zonnepanelen worden geplaatst langs de A50 en de A28. Het CDA diende samen met de ChristenUnie in de Raadsvergadering van 28 juni een motie in over het onderwerp die met 13 van de 15 stemmen werd aangenomen. Het college wordt daarin verzocht in overleg te gaan met provincie en Rijkswaterstaat om het plaatsen van de zonnepanelen te realiseren.
Geluidswerende schermen met geïntegreerde zonnepanelen zijn al langs verschillende snelwegen in Nederland gerealiseerd. CDA-fractievoorzitter Teun Juk vindt dat een goede ontwikkeling. Hij wijst er op dat verkeersstromen weer toenemen nu veel mensen zijn gevaccineerd. ‘’Dit leidt onherroepelijk tot meer geluidsoverlast voor de Hattemers. In Heerde en Zwolle is hier onlangs ook al terecht door inwoners aandacht om gevraagd.’’

Terugdringen geluidsoverlast

Volgens CDA-fractievoorzitter Teun Juk worden met het plaatsen van geluidwerende zonnepanelen twee vliegen in één klap geslagen: de geluidsoverlast wordt teruggedrongen en er wordt broodnodige duurzame energie opgewekt. En dit met een minimale impact op de directe leefomgeving.

Aandacht voor kostendekking

Wethouder Schipper gaf aan positief te staan tegenover de motie, maar vroeg wel aandacht voor de kostendekking. Indien nodig komt hij hierop terug bij de begrotingsbehandeling later in het jaar.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!