Nieuws

Vrienden zoeken in Italië naar vermiste Samuël (22) uit Nijkerk die alleen ging zwemmen

Het Meer van Bracciano, waar Samuël Boujadi vrijdag ging zwemmen.
Het Meer van Bracciano, waar Samuël Boujadi vrijdag ging zwemmen. © ANP
NIJKERK - Samuël Boujadi (22) ging afgelopen vrijdag alleen zwemmen in het Meer van Bracciano. Sindsdien is er niets meer van hem vernomen. Vrienden van hem speuren vandaag voor de derde dag het Italiaanse kratermeer af met een gehuurde boot.
Boujadi en zijn vrienden zijn lid van Family Church, een evangelische beweging uit Nijkerk. Zondag is de hele dag voor hen gebeden en via Facebook roept één van de zoekers op om dat maandag ook te doen.

'Waarschijnlijk verdronken'

Vier vrienden zijn nadat ze hoorden van de vermissing afgereisd naar het Italiaanse meer - net boven Rome - om hun vriend te zoeken. Dat doen ze drie dagen lang, zo schrijven ze. Vrienden van Boujadi vragen via Facebook te bidden voor een wonder. "Met grote ontsteltenis delen wij mee dat onze vriend en broeder Samuël Boujadi naar alle waarschijnlijkheid verdronken is op vakantie in Italië. Hij maakte vrijdagochtend in z’n eentje een zwemtocht over een groot meer. Na enkele uren vermissing is een grootschalige zoekactie opgezet." Die zoektocht ondersteunen zij.
Ze hopen op een wonder en dat ze Samuël uiterlijk maandag vinden. "Bid voor de reddingswerkers en bid dat zijn lichaam vóór dinsdag naar boven komt, zodat de God die wonderen doet ons eens te meer zal verbazen!"
Via Facebook krijgen de zoekers veel bijval. Hun oproep tot gebed wordt veel gedeeld. Afgelopen zondag werd er via Facebook live gebeden voor een goede afloop.

Helikopter

Volgens Italiaanse media sloeg een 34-jarige reisgenoot van Boujadi alarm, toen hij niet terugkwam na zijn zwemtocht. Ze zouden met hun eigen tent aan de oevers van het meer hebben gekampeerd.
De afgelopen dagen hebben de Italiaanse hulpdiensten ook gezocht naar Boujadi. Met een helikopter en een patrouilleboot werd het meer doorzocht.