Nieuws

Achterhoekse clubs blijven dicht om problemen met coronatests

De twee clubs wilden open, maar blijven toch dicht.
De twee clubs wilden open, maar blijven toch dicht. © Omroep Gelderland
HEELWEG - Door de eerste stapavond in uitgaanstenten de Radstake in Heelweg en City Lido in Groenlo is zaterdagavond een dikke streep gegaan. Aanleiding zijn problemen rond Testen voor Toegang en de CoronaCheck-app.
De beide discotheken lieten eerder nog weten weer open te gaan voor stappers, maar zagen daar zaterdag op het laatste moment toch van af. Voor bezoekers naar binnen kunnen, zouden zij zich volgens de regels eerst moeten laten testen via Testen voor Toegang. Maar dat verloopt allerminst vlekkeloos. "Het merendeel van onze bezoekers heeft de uitslag van de gedane test nog niet binnen", laat De Radstake weten. Ook zijn er twijfels of de CoronaCheck-app gaat werken.

'Balen enorm'

In overleg met de politie en gemeente is daarom besloten de deuren zaterdagavond niet te openen. De Radstake stelt dat de veiligheid niet gewaarborgd kan worden. "Wij balen hier enorm van", schrijft de bedrijfsleiding.
Burgemeester Otwin van Dijk van de gemeente Oude IJsselstreek laat weten dat er inderdaad overleg is geweest. “We hebben gezamenlijk de verantwoordelijkheid genomen. Het is geen leuk besluit, maar wel verstandig.”