Nieuws

Parachutistenvliegtuig landt naast A50, snelweg potdicht

Het toestel is in een greppel bij een weiland naast de A50 terechtgekomen.
Het toestel is in een greppel bij een weiland naast de A50 terechtgekomen. © Luciano de Graaf
BEEMTE BROEKLAND - Een parachutistenvliegtuigje is vrijdagochtend voortijdig gestrand en terechtgekomen aan de Kraaienjagersweg in Beemte Broekland, dicht bij de snelweg A50. Of daarbij iemand gewond is geraakt, is nog niet bekend. Meerdere hulpdiensten zijn gealarmeerd voor het luchtvaartongeval en zijn ter plaatse.
Het toestel ligt in de greppel van een weiland, pal naast de vangrail van de A50. Op de vleugel staat de naam Skydive Teuge, een bedrijf dat vluchten aanbiedt vanaf vliegveld Teuge.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Negentien mensen in vliegtuig dat noodlanding maakte, geen zwaargewonden
De brandweer is met meerdere eenheden aanwezig. Daarnaast zijn er enkele ambulances op de plek van het incident. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar grip 1.
In het toestel zaten meerdere parachutisten, zegt een videocorrespondent die ter plaatse is. Hij spreekt over ongeveer vijftien personen. Meerdere personen worden onderzocht door ambulancepersoneel.
Het ongeluk gebeurde rond 9.30 uur. De precieze toedracht is nog onduidelijk. Het vliegtuigje zou na de landing door het weiland zijn geschoven en een bord langs de snelweg hebben geramd. De snelweg is vanaf Apeldoorn richting Zwolle geheel afgesloten.
Aanzicht van het vliegtuigje vanaf de snelweg.
Aanzicht van het vliegtuigje vanaf de snelweg. © Omroep Gelderland