Nieuws

Tamar en haar kameel gaan dwars door Nederland

Tamar met kameel Einstein.
Tamar met kameel Einstein. © Omroep Gelderland
INGEN - Met een kameel op trektocht door Nederland; Tamar Valkenier is al twee maanden op pad met haar kameel Einstein. Ze logeert iedere dag weer bij iemand anders. En momenteel trekken Tamar en kameel Einstein door Gelderland.
Tamar liet zes jaar geleden alles achter en reist sindsdien de hele wereld rond. Ze schreef een boek over haar leven als fulltime avonturier. Sinds twee manden trekt ze rond door Nederland met kameel Einstein. Elke dag logeert ze weer bij iemand anders.
Via haar Facebook-pagina en haar Instagram-account deelt Tamar haar belevenissen. Wie dat wil mag een stukje met haar meelopen. Einstein is een jaar oud en dus zit Tamar niet op de kameel. Wel draagt hij wat spullen.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder
Wandelen met een kameel door Nederland.

Blijdschap

Overal waar ze komen zijn mensen enthousiast. "Het is heel tof om in coronatijd heel veel blijdschap te brengen. Want iedereen vindt het leuk om hem te zien", vertelt Tamar.
De tocht van Tamar en Einstein begon in Venray waar ze de kameel kocht. Via Noord-Brabant en onder meer Den Haag zijn ze nu in de Betuwe aangekomen. Elke dag leggen ze een aantal kilometer af op weg naar het volgende logeeradres. Over een maand eindigt hun avontuur in Sittard waar Einstein een plek krijgt op een zorgboerderij met kamelen. Tamar begint dan weer aan een nieuw avontuur; ze gaat met het vliegtuig naar IJsland.
Tamar deed een oproep bij Gelderland Helpt (www.gelderlandhelpt.nl) voor een slaapplek voor haar en Einstein. Ze werd overdonderd door alle reacties. Zeker 125 mensen boden een bed, een weiland of een stal aan. Zo reageerde Camiel die vanwege zijn naam een fascinatie heeft voor kamelen, kon ze terecht bij zorgboerderijen, krakers, op campings, in B&B's of gewoon in achtertuintjes. Gezelschap voor Einstein was er op veel plaatsen ook. Weilanden met geiten, ezels en alpaca's boden plek aan de kameel.
Gelderland Helpt is een platform van Omroep Gelderland waarbij hulp gevraagd en gegeven wordt. Door middel van radio, tv, internet en social media geeft Gelderland Helpt bekendheid aan de vragen, oproepen of het aanbod van Gelderlanders.

Gelderland Helpt is te vinden op: