Nieuws

Regering doet te weinig aan klimaat, vinden fietsende demonstranten

Demonstranten
Demonstranten © Stock foto
NIJMEGEN - De Klimaatcoalitie Nijmegen houdt op zondag 27 juni een fietsprotest in de keizerstad om aandacht te vragen voor het gebrek aan actie van de Nederlandse regering. Volgens de Klimaatcoalitie Nijmegen spant de overheid zich onvoldoende in om zich aan de klimaatdoelen te houden.
De Klimaatcoalitie wil dat de regering zich houdt aan de uitkomst van de Urgenda-rechtzaak. Daarin oordeelde de rechter dat de regering een zorgplicht heeft voor bescherming en verbetering van het leefmilieu. Om aan die zorgplicht te voldoen moet de regering een CO2-reductie van minstens 25 procent halen.
Het fietsprotest start om 14:00 uur op het Kelfkensbos. De fietsroute duurt ongeveer een uur. Het gaat om een legale actie, waarbij alle corona- en verkeersregels worden gehouden. Het is vergelijkbaar met het Klimaatalarm dat in maart in het Valkhofpark plaats vond. Deelnemers worden gevraagd hun fiets te versieren met vlaggen en borden met protestleuzen. De organisatoren roepen ook op om een fietsbel of andere lawaaimakers mee te nemen.