Instellingen

Pumptrackbaan als eerst in ’s-Heerenberg

Pumptrackbaan als eerst in ’s-Heerenberg
Pumptrackbaan als eerst in ’s-Heerenberg © REGIO8 (archief
'S-HEERENBERG - De pumptrackbaan van de gemeente Montferland wordt donderdag als eerste geplaatst in ’s-Heerenberg. De bedoeling is dat de verplaatsbare fietsbaan voor het einde van het jaar iedere kern heeft aangedaan.
“De pumptrackbaan is mobiel, dat betekent dat alle kernen van Montferland de baan een keer in hun wijk krijgen”, laat wethouder Ruth Mijnen weten. Donderdag wordt de pumptrackbaan aan de Rodingsveen in het stadje officieel geopend door leerlingen van groep 7. Tot 7 juli blijft de baan in ’s-Heerenberg staan, waarna de pumptrackbaan verhuist naar ’t Peeske in Beek.
Een pumptrack is een aaneengesloten circuit met bulten en kombochten, die elkaar ritmisch opvolgen. Je kunt het zien als een kruising tussen een BMX-baan en een skatepark.
Daardoor is het geschikt voor crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Dus eigenlijk voor alle fiets- en skatesporten.
De gemeente trok eind vorig jaar 40.000 euro uit om de baan en bijbehorende spullen aan te kopen. “We willen de jeugd stimuleren meer te bewegen”, aldus Mijnen over de aankoop. Ook de provincie betaalt mogelijk een deel van de benodigde kosten als promotie van het WK BMX 2022 in Gelderland.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!