Nieuws

Omwonenden Rosandepolder balen van wodkaflessen, bier en fastfoodtroep

Archieffoto
Archieffoto © Omroep Gelderland
OOSTERBEEK - Met het warme weer is het heerlijk vertoeven aan de recreatieplas in de Rosandepolder bij Oosterbeek. Maar omwonenden balen. Een grote groep, vooral jongeren, zorgt voor overlast.
Lege zakken chips, achtergelaten bierflesjes en fietsen die de doorgang versperren. Met het mooie weer neemt ook de overlast bij recreatieplassen toe. De gemeente Renkum heeft maatregelen genomen om de overlast in de Rosandepolder in te perken.
Tekst gaat verder onder de video.
Overlast feestende jongeren in Rosandepolder

Alcohol- en lachgasverbod

 "Er mag niet meer geparkeerd worden in de bermen", zegt Agnes Schaap, burgemeester van de gemeente Renkum. "Het was niet meer veilig voor de hulpdiensten. En daarbij hebben we een alcohol- en lachgasverbod vanaf 18.00 uur tot de volgende ochtend." De burgemeester snapt dat jongeren willen recreëren maar benadrukt dat het niet de bedoeling is om afval achter te laten en geluidsoverlast te maken.
Tekst gaat verder onder video.
Overlast in de Rosandepolder.

"Enorme rotzooi blijft liggen"

"Niet dat iemand de mensen misgunt dat ze een feestje geven, maar als ze de troep zo achterlaten, dan is het echt niet leuk", zegt omwonende Henk Cornelissen.
Niet alleen de omwonenden maar ook de recreanten, jong en oud,  ergeren zich aan troep die anderen op het strandje achter laten. "Ik heb veel rotzooi gevonden. Bier, wodkaflessen en afval van de McDonalds", zegt een van de gasten.

Zie ook: