Nieuws

Beloning voor tips over brandaanslagen op e-bikezaken

In Nijmegen reed een brandende bestelbus een fietsenzaak binnen.
In Nijmegen reed een brandende bestelbus een fietsenzaak binnen. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Er is een beloning uitgeloofd voor tips die leiden tot het oplossen van de brandstichtingen bij e-bikezaken in Nijmegen en het Brabantse Cuijk. Dat meldt Hennie Langeberg van CED Forensic.
Langeberg werkt voor een particulier onderzoeksbedrijf dat door verzekeraars is ingezet om de daders te achterhalen. "De hoogte van het bedrag hangt af van de informatie, maar je kan denken aan bedragen die je ziet bij Opsporing Verzocht", zegt hij tegen Omroep Gelderland.
De beloningen in het tv-programma, een samenwerking tussen Openbaar Ministerie, politie en AVROTROS, variëren. Voor de gouden tip bij verschillende zaken gaat het om een bedrag van rond de 15.000 euro.

Meerdere daders

"Over het exacte bedrag ga ik niks zeggen", laat Langeberg weten. "De informatie moet wel wat opleveren en dan bekijken we of er een beloning volgt."
Volgens hem zit er niet één persoon achter de brandstichtingen. Er wordt dus gezocht naar meerdere daders.

Brandende auto's in winkels

Begin juni reed bij een fietsenwinkel in Nijmegen een brandend bestelbusje naar binnen. Meerdere ondernemers in het verzamelpand vermoedden dat het om een gerichte actie ging.
Eerder deze maand was er een vergelijkbare brandaanslag bij een e-bikezaak in Cuijk. Ook daar reed een auto brandend naar binnen. Arno Cup, e-bikehandelaar en eigenaar van het verzamelpand in Nijmegen, vermoedt dat beide zaken met elkaar te maken hebben.
De politie is nog bezig met het onderzoek en kan nog geen nieuwe ontwikkelingen melden.

Zie ook: