Nieuws

Winkelier doet in gestolen fietsen

Winkelier doet in gestolen fietsen
De politie in Culemborg zegt met de aanhouding van vijf verdachten een eind te hebben gemaakt aan de diefstal van dure fietsen.
CULEMBORG - De politie in Culemborg zegt met de aanhouding van vijf verdachten een eind te hebben gemaakt aan de diefstal van dure fietsen.
Eén verdachte, een fietsenhandelaar, zit vast voor heling. De verdachten hadden volgens de politie een voorkeur voor fietsen met trapondersteuning.
Twee verdachten van 17 en 43 jaar werden begin augustus aangehouden terwijl ze rondreden met een paardentrailer vol gestolen fietsen.
Later die maand volgden nog twee mannen van 19 en 40 jaar die gestolen fietsen leverden aan de 47-jarige winkelier. In diens zaak en bij hem thuis vond  de politie meerdere gestolen fietsen, allemaal met trapondersteuning.
De politie kwam bij de handelaar terecht nadat een Culemborgse trots haar nieuwe fiets aan haar buurman, een politieagent, had laten zien. Die trok de tweewieler na omdat hij wist dat veel van dergelijke modellen werden gestolen. De fiets bleek inderdaad gestolen. De handelaar zegt niet te weten dat de fietsen van diefstal afkomstig zijn.   
De Culemborgse heeft de fiets volgens de politie te goede trouw gekocht.