Nieuws

Nog een airco plaatsen deze zomer? Vergeet het maar!

Wie nog een airconditioning wil voor de zomer kan dat vergeten. Installateurs zitten volgeboekt.
Wie nog een airconditioning wil voor de zomer kan dat vergeten. Installateurs zitten volgeboekt. © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - Het is weer flink warm deze dagen en met de ervaringen van voorgaande jaren willen steeds meer mensen een airconditioning. We zijn het gewend in de auto, op het werk en dus: waarom niet thuis? Zeker met het thuiswerken. Maar wie nu bestelt, moet wachten tot dit najaar.
Airco-installateurs zijn compleet volgeboekt en bovendien komt de bouwvakantie eraan. "We zijn nu al vier weken lang alleen maar met airco's bezig", vertelt installateur Arno Brandenbarg, terwijl hij een airco plaatst bij Rida in Doetinchem. "Het is echt hoogseizoen, maar het hoogseizoen begint steeds eerder."
Bekijk hier de video over airconditioning (tekst gaat daarna verder):
Nog een airco plaatsen deze zomer? Vergeet het maar!
"In maart hebben we de aanvraag gedaan", zegt Rida, die airconditioning op de zolder laat plaatsen. "Daar slapen twee meiden. Inslapen is lastig als het warm is, echt niet prettig. Nu kunnen ze straks lekker slapen."

'In oktober de eerste'

Door leverproblemen en een personeelstekort hebben mensen die nu een aanvraag doen, deze zomer geen airco in huis. "We hebben sollicitaties open staan, maar er komen gewoon geen mensen meer", legt Arno uit.
"Wanneer je dan aan de beurt bent? Ik denk in oktober."