Nieuws

Geen geld voor Liemerse oorlogsgeschiedenis, museum start crowdfundingsactie

Crowdfundingsactie voor Liemers Museum.
Crowdfundingsactie voor Liemers Museum. © Kunstwerk!
ZEVENAAR - Door de verhuizing van het Liemers Museum naar de Turmac Cultuurfabriek in Zevenaar is er geen geld meer over voor een blijvende tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog. Om de benodigde 20.000 euro bij elkaar te krijgen start dinsdag een crowdfundingsactie.
Als alle inwoners van de Liemers een euro zouden inleggen, kan de presentatie wel gerealiseerd worden. De ludieke crowdfundingscampagne richt zich dan ook op het doneren van één euro voor het museum.

'Oorlogsverhaal mag niet vergeten worden'

Momenteel verhuist het museum naar de culturele verzamelplaats bij het gemeentehuis. Komend najaar zal het Liemers museum weer open gaan op deze nieuwe locatie in de Turmac Cultuurfabriek en - als er dus genoeg geld binnenkomt - met een presentatie over de Liemers in de oorlogsjaren.
“De oorlogsgeschiedenis mag nooit worden vergeten en moet doorverteld worden aan de jongere generaties", aldus Ingrid Mens van het Liemers Museum.
Een euro doneren kan op verschillende manieren: online, door middel van een QR code of fysiek in bijvoorbeeld de bibliotheek. Het museum hoopt dat hiermee het Liemerse oorlogsverhaal behouden kan blijven. De crowdfundingscampagne loopt vier maanden.