Nieuws

Man en vrouw opgepakt voor mishandeling agenten in Harderwijk

In het centrum van Harderwijk zijn twee agenten mishandeld en beledigd.
In het centrum van Harderwijk zijn twee agenten mishandeld en beledigd. © ANP
HARDERWIJK - In het centrum van Harderwijk zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee agenten mishandeld en beledigd. Een 19-jarige vrouw uit Ermelo en een 23-jarige Harderwijker zijn daarvoor aangehouden. Net als de avond ervoor waren er veel jongeren op de been in en rond de binnenstad.
De man en de vrouw werden even na middernacht opgepakt in de Vijhestraat, waar een ruzie gaande was. Verderop, aan het Wellenpad, moest een 18-jarige man uit Zeewolde mee naar het bureau omdat hij agenten beledigde.

300 jongeren op de been

De politie was samen met handhavers van de gemeente in het centrum omdat er oproepen rondgingen om naar Harderwijk te komen. Dat gebeurde vrijdagavond ook al. Toen hadden ongeveer 300 jongeren zich verzameld rond het Strandeiland en de Wijde Wellen en moest de politie ingrijpen. Want gezien de geldende coronaregels is het samenkomen van grote groepen niet toegestaan.
Door extra surveillance, samenwerking met gemeentelijke handhavers en extra verlichting bleef het zaterdagavond verder rustig in de binnenstad. Aanwezigen werd verzocht te vertrekken en hier werd door de meesten gehoor aan gegeven.

Oproep

De politie en de gemeente Harderwijk doen een dringende oproep om niet met grote groepen samen te komen. Omdat het vooral om jongeren gaat, wordt ook een oproep gedaan aan ouders om hun kinderen in de gaten te houden.