Instellingen

Openluchttheater Lichtenvoorde deze zomer op het terrein van de Zwarte Cross

Openluchttheater op terrein Zwarte Cross
Openluchttheater op terrein Zwarte Cross © REGIO8
VRAGENDER - Het Openluchttheater Lichtenvoorde wordt deze zomer opgebouwd op de Schans aan de Visserijdijk nabij Vragender. Vanaf zaterdag 12 juni vinden er op de locatie onder meer concerten en theatershows plaats, in eerste instantie voor vijftig bezoekers.
Vorig jaar trad onder meer Bökkers op in Lichtenvoorde
"Helaas laten de maatregelen het nog niet toe om de eerste weken meer bezoekers te ontvangen", zegt Nienke Penterman van de organisatie. "Maar we hopen dat we snel tweehonderd tot 350 personen per voorstelling mogen toelaten."
Het openluchttheater is een initiatief van meerdere ondernemers uit de evenementensector. "Vorig jaar hebben we soms nog minder dan 10% van de gebruikelijke omzet gedraaid", zegt Luuk Domhof van cateraar De Timp, een van de aanjagers van het theater. "Toch hebben we met alle creatieve ideeën en de komst van het theater 55 van de 80 medewerkers in dienst kunnen houden."

Lokale helden

Op zaterdag 12 juni wacht er volgens de organisatie een show ‘vol lokale helden’, terwijl zanger en voormalig profvoetballer Björn van der Doelen op vrijdag 18 juni een concert geeft. De komende weken worden er volgens de organisatie meer optredens en voorstellingen aangekondigd.
Vorig jaar was een weiland aan de N18 de locatie van het openluchttheater. Toen werden er in twaalf weken tijd ongeveer 6.500 kaarten verkocht.

Seizoen voorbij als Zwarte Cross start

Het terrein van het openluchttheater wordt opgebouwd op de plek waar tijdens de Zwarte Cross een van de campingwinkels staat. "Als De Feestfabriek wil beginnen met de opbouw, beginnen wij met afbreken", zegt Penterman. "Dan is het seizoen voor ons klaar."
Of het festival doorgaat is onzeker. De Feestfabriek liet eerder deze week weten dat de organisatie van de Zwarte Cross dit jaar ‘complex’ wordt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!