Achterhoek / Achterhoek

Taakstraffen voor medewerkers afvalbedrijf na vervalsen inkoopnota's

Controle bij afvalbedrijf Ter Horst
Controle bij afvalbedrijf Ter Horst
VARSSEVELD - Een medewerker en een bestuurder van afvalbedrijf Ter Horst in Varsseveld zijn donderdag veroordeeld tot taakstraffen.
Ook moet het bedrijf boetes betalen, in totaal gaat het om 80.000 euro. Bij het bedrijf werden accu's en asbest verkeerd opgeslagen én werden inkoopnota's vervalst. De bestuurder heeft een taakstraf van 200 uur gekregen en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.
Een medewerker van het bedrijf heeft een taakstraf van 120 uur én ook een voorwaardelijke gevangenisstraf. De straffen zijn veel lager dan het Openbaar Ministerie had geëist, die wilde maandenlange celstraffen. De advocaten van de medewerker en bestuurder wilde juist vrijspraak.

Inkoop van accu's

De zaak draait onder meer om de inkoop van accu's. Die zouden volgens Ter Horst zijn geleverd, maar meerdere bedrijven zeggen die accu's nooit geleverd te hebben.
De rechter oordeelde dat de twee schuldig zijn, maar nam ook mee dat de feiten al jaren geleden gepleegd waren en dat er geen redelijke verklaring is waarom de zaak zo lang stil heeft gelegen.