Nieuws

Politici Montferland willen jongeren lokken

Politici Montferland willen jongeren lokken
Politici Montferland willen jongeren lokken © REGIO8
DIDAM - Mark Heebing en Merel Balduk willen meer jongeren enthousiasmeren voor de lokale politiek in Montferland. De twee jonge politici organiseren volgende week een informatiebijeenkomst op het gemeentehuis in Didam.
“We willen het eerlijke verhaal vertellen, zowel de ups als de downs”, vertelt de 21-jarige Balduk, zelf sinds haar zeventiende actief als raadsvolger voor het CDA. Heebing (28), raadslid namens D66, vult aan: “Op dit moment vallen vier op de 25 raadsleden in de categorie jongeren, dat vind ik vrij mager.” Tijdens de bijeenkomst wordt onder meer gesproken over twee actuele dossiers. “Als er ook maar één jongere een beter beeld krijgt, is het voor mij al een succes”, aldus Balduk.
De twee politici hopen dat de gemeenteraad met meer jongeren een betere afspiegeling van de samenleving wordt. “Wie weet levert het een nieuwe partij op”, zegt Heebing. “De ruimte is er in ieder geval om er over na te denken. Als het een succes is, krijgt het moment zeker een vervolg.” Bij de bijeenkomst, die donderdagavond 10 juni vanaf 19.00 uur, zijn maximaal dertig mensen welkom.