Nieuws

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan koffiebedrijf in Winterswijk

Koningin Maxima in gesprek met medewerker Hesselink Koffie.
Koningin Maxima in gesprek met medewerker Hesselink Koffie. © Omroep Gelderland
WINTERSWIJK - Koningin Maxima heeft vanmiddag een verrassingsbezoek gebracht aan het bedrijf Hesselink Koffie in Winterswijk. De koningin kreeg een rondleiding door het nieuwe bedrijfspand en plantte een klimaatboom in de tuin van het pand als blijvende herinnering.
“Je ziet de lach op mijn gezicht”, zegt directeur Gerrit Hesselink. Hij is de vierde generatie in het familiebedrijf dat al sinds 1885 bestaat. “Onze passie is koffie maken. Om de koningin daarin mee te nemen is geweldig. Om ook je medewerkers daarbij te betrekken is mooi."
Maxima kreeg een rondleiding door het koffielaboratorium en de koffiebranderij. Daar kreeg de koningin uitleg over onder meer het verwerken van koffiebonen, de verschillende stadia van het brandproces van de bonen en het verpakken van vers gebrande koffie met behoud van aroma. “Maxima is zeker een koffieliefhebber”, lacht Hesselink. “Ze drinkt een espresso, dat is volgens mij haar favoriet.”
Bekijk de video. De tekst gaat eronder verder.
Koningin Maxima brengt werkbezoek aan koffiebedrijf

'Ik vond het heel bijzonder'

Bij de verpakkingsmachine kreeg medewerkster Wilma Beemers, zelf al 23 jaar werkzaam bij Hesselink koffie, de kans om de koningin kort te spreken. “Ik vond het heel bijzonder”, vertelt Beemers. “Op een gegeven moment wilde Maxima weten hoe we dit vroeger deden. Ik vertelde dat toen alles nog met de hand werd gedaan en op de pallet werd gepakt. Deze nieuwe verpakkingsmachine is wel een uitkomst.”
Aan het einde van haar werkbezoek plantte de koningin een klimaatboom in de tuin van het pand. “De boom levert een bijdrage aan de biodiversiteit”, zegt Hesselink. “Het is een vasthoudende boom met stevige wortels in de aarde. Voor ons een symbool van standvastigheid en een toekomstbestendige groei van ons familiebedrijf”, aldus Hesselink. Na een goed uur kwam het bezoek van Maxima alweer ten einde, maar met een blijvende herinnering in de tuin.