Nieuws

Bus tussen Aalten en Duitse Bocholt gaat in augustus eindelijk rijden

Gedeputeerde Jan van der Meer en burgemeester Kerkhoff van Bocholt ondertekenen de overeenkomst voor de buslijn.
Gedeputeerde Jan van der Meer en burgemeester Kerkhoff van Bocholt ondertekenen de overeenkomst voor de buslijn. © Omroep Gelderland
AALTEN - Vanaf half augustus komt er een permanente busverbinding tussen het treinstation van Aalten en het Duitse Bocholt. Woensdagmiddag werd op de grensovergang tussen beide plaatsen een definitieve overeenkomst ondertekend voor de start van de busverbinding.
“Ik ben heel blij dat de busverbinding er eindelijk komt”, zegt gedeputeerde Jan van der Meer van de provincie Gelderland. “Nu komt er voor Achterhoekers ook een snelle verbinding met bijvoorbeeld het vliegveld van Düsseldorf."
De spoorlijn van Bocholt naar Wesel wordt geëlektrificeerd, waardoor er een snellere verbinding komt met het Ruhrgebied.

Eerdere proef was succesvol

Eind 2017 werd er al vijf maanden proefgedraaid met de lijndienst die succesvol bleek te zijn. Van alle passagiers gaf 97 procent de lijn een positieve beoordeling en gemiddeld waren er doordeweeks negentig reizigers per dag.
Door de ingewikkelde grensoverschrijdende afstemming en het vervoersschema liep de start van de busverbinding vertraging op, waardoor de buslijn niet eerder in bedrijf kon worden genomen.
"Achter de schermen is er hard aan gewerkt door Duitse en Nederlandse partners, zodat de bus komend najaar kan gaan rijden”, zegt burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Aalten.

Dagelijks tientallen reizigers de grens over

Aan de Duitse kant heeft Stadtbus Bocholt de concessie voor de bus, aan de Nederlandse kant is dat vervoersmaatschappij Arriva. Naar verwachting zullen dagelijks tientallen reizigers gebruik gaan maken van de busverbinding. De eerste bus gaat vanaf 18 augustus rijden, het einde van de zomervakantie in Duitsland.