Nieuws

Getrouwd stel uit Barneveld is 'cadeau' van 6000 eieren razendsnel kwijt

De eieren opgestapeld.
De eieren opgestapeld. © Alianne Henken
BARNEVELD - Het pas getrouwde stel uit Barneveld dat van vrienden ruim 6000 eieren cadeau kreeg, heeft alle eieren verkocht. Zo'n 4000 eieren werden dinsdagavond aan huis verkocht, de rest ging naar een boer uit de buurt. Dat vertelt de kersverse bruid Alianne van der Grift.
Toen Alianne en haar man Mark vrijdag na de bruiloft thuiskwamen, troffen ze op de vloer de enorme lading aan eieren aan. “We moesten er wel om lachen. We hebben ze aan de kant geschoven en zijn snel naar boven gegaan.”
De volgende dag stond het stel voor de uitdaging om van de eieren af te komen. Daarvoor waren eerst nog een hoop trays nodig. “Er waren tien trays achtergelaten, maar we hadden er wel 200 nodig. Gelukkig hebben mijn ouders een pluimveebedrijf”, vertelt Alianne.

Barbecue

Dinsdagavond kon iedereen die wilde langskomen om de eieren af te halen. Voor 2,50 euro konden ze een tray meenemen met 30 eieren. Geen geld natuurlijk, en dat heeft het stel geweten ook. “In anderhalf uur hadden we ze bijna allemaal verkocht. Mensen kwamen langs, stapten even uit om een praatje te maken en gingen met eieren weg. Er zaten ook mensen tussen die in de buurt waren en het artikel bij Omroep Gelderland hadden gelezen.”
Een snelle rekensom leert ons dat de verkoop zo'n 500 euro heeft opgeleverd. Van de opbrengst wil het stel een barbecue organiseren voor de vrienden die achter de stunt zaten. “Dus de actie is zeker geslaagd”, lacht de bruid.
De 6000 eieren op de vloer.
De 6000 eieren op de vloer. © Alianne Henken