Nieuws

Mook op aansluitkoers Gelderland

Mook op aansluitkoers Gelderland
CDA en VVD in de Limburgse gemeente Mook en Middelaar willen zo snel mogelijk praten over aansluiting met Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen.
MOOK - CDA en VVD in de Limburgse gemeente Mook en Middelaar willen zo snel mogelijk praten over aansluiting met Gelderland en de Stadsregio Arnhem Nijmegen.
Vrijdag overhandigt een delegatie in Nijmegen een rapport daarover aan de Stadsregio.
In de kop van Noord-Limburg woedt een herindelingsstrijd die volgens het CDA meer weg heeft van een klucht. Het op Nijmegen georiënteerde Mook zou moeten fuseren met Gennep en Bergen. Volgens het CDA is de eerste dichtstbijzijnde grote stad Venlo op 60 kilometer afstand, terwijl Nijmegen om de hoek ligt.  
CDA en VVD zeggen op basis van onderzoek van de Radboud Universiteit dat voor Gelderland gekozen moet worden. Uit dat onderzoek blijkt volgens professor Boekema duidelijk dat de gemeente sociaal-economisch helemaal op het zuiden van Gelderland, lees de regio Nijmegen, is georiënteerd.
Volgens het CDA en de VVD stuurt de provincie Limburg op een geforceerde manier aan op een fusie met Limburgse gemeenten. Onderzoeksbureau Berenschot zou daarop een rapport heben gepresenteerd 'dat de opdrachtgever volledig naar de mond praat.'
Uit een in de kern Molenhoek gehouden peiling bleek eerder dat de bevolking daar in ruime meerderheid (75%) vóór aansluiting met Gelderland is.
Het rapport van professor Boekema wordt vrijdag 17 september om 16:00 uur aangeboden aan Stadsregio-voorzitter Modder.