Nieuws

Zeer grote brand bij zwembadenwinkel, NL-Alert ingetrokken

OLDEBROEK - Er heeft dinsdagmiddag een grote brand gewoed in de showroom van Rhodos Wellness in Oldebroek. Dat is een bedrijf dat onder meer zwembaden en sauna's verkoopt.
Om 19.30 uur, drie uur na het ontstaan van de brand, is het sein 'brand meester' gegeven, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De gemeente Oldebroek laat weten dat niemand gewond is geraakt.
De brandweer vraagt het publiek om de hulpverleners de ruimte te geven. In een NL-Alert werd omwonenden in de wijde omtrek, eerder op de dag, verzocht ramen en deuren te sluiten vanwege de rook. Rond 21.00 uur werd de oproep ingetrokken.

Bedrijf verloren

Het bedrijf Rhodos Wellness moet als verloren worden beschouwd. De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand overslaat naar omliggende panden. Een aangrenzende garage van een woonhuis vatte desondanks wel vlam.
Het nablussen zal nog uren duren. "Een deel van het pand is ingestort. Dat maakt het blussen lastig omdat het water dan niet bij het vuur komt", zegt de woordvoerder. Met grijpers worden de resten van het pand uit elkaar gehaald om er beter bij te kunnen.
Bekijk beelden van de brand:
Zeer grote brand bij zwembadenwinkel

Zwembaden, sauna's en zonnebanken

In de winkel aan de Elzenweg worden dus zwembaden, sauna's, zonnebanken en fitnessapparatuur verkocht. De vele kunststof artikelen zorgden voor een enorme rookontwikkeling, die tot in de wijde omtrek te zien was. De brandweer adviseerde omwonenden dan ook om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.
Het is nog niet bekend waardoor de brand is uitgebroken. Gezien de hevigheid van de brand twijfelt de woordvoerder van de Veiligheidsregio of daar ooit een antwoord op komt, omdat onderzoek zeer lastig zal zijn.

'Houd het vee binnen'

De gemeente Oldebroek raadt veehouders aan hun vee voorlopig binnen te houden. Dat is voorlopig de veiligste keuze, omdat nog onderzocht wordt of er gevaarlijke stoffen zijn vrijgekomen. Ook wordt geadviseerd om hooi even niet binnen te halen en niet uit eigen tuin te oogsten tot de uitslagen van de onderzoeken binnen zijn. De uitkomsten worden op korte termijn verwacht.