Nieuws

Ermeloërs aangehouden na grootschalige vernielingstocht

ERMELO - De politie hield dinsdagnacht twee Ermeloërs aan van 18 en 19 jaar omdat ze bezig zouden zijn aan een grootschalige vernielingstocht.
Op de Braamlaan, de Tijmlaan, de Steijnlaan, De la Reystraat en de Cronjéstraat werd een spoor van vernieling achtergelaten. Onder meer autospiegels, autoruiten en brievenbussen werden vernield en op het Hanengewei werd zelfs een woningruit ingeslagen. Bij de politie is inmiddels 32 keer aangifte gedaan van vernieling.
Rond 2 uur 's nachts kreeg de politie een melding dat de jongens op de Cronjéstraat een autoruit hadden ingeslagen. Vlak erna werd de politie gealarmeerd over een duo dat autospiegels aan het vernielen was.

Grote zoekactie

Meerdere agenten, onder wie een agent met een politiehond, gingen op zoek naar de jongens. Ook buurtbewoners zochten mee.
In de verte hoorden de agenten doffe klappen en niet veel later kwam een volgende melding; auto's zouden worden beschadigd op de Flammulalaan door iemand met een ijzeren pijp. Uiteindelijk wist de politie de jongens daar aan te houden. De politie sluit vernielingen in andere straten niet uit en zoekt gedupeerden.
Vernielingen auto's: Momenteel met groot aantal collega's bezig om aangiftes en getuigenverklaringen binnen te halen.
— Willeke Bos (@polermelono)