Nieuws

Elise heeft een razendpopulair foodblog, Studentje Kookt

Elise Kaak bezig aan een gerecht.
Elise Kaak bezig aan een gerecht. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Ze kookte altijd voor haar huisgenoten in haar studentenhuis. Maar inmiddels heeft Elise Kaak uit Nijmegen een heus foodblog.
"Ik begon de recepten die ik maakte te bundelen op één pagina. Dat deed ik eerst anoniem, maar er kwamen steeds meer volgers bij. En toen heb ik gezegd dat ik het was. En het is nu uitgegroeid tot een platform met veel mensen."
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Kleurrijke gerechten zijn handelsmerk van Studentje Kookt
Inmiddels is Studentje Kookt al lang niet meer alleen gericht op studenten. "Ik heb gerechten die heel uitgebreid zijn, voor mensen die echt van koken houden. Maar ik heb ook dingen die in tien minuten klaar zijn."
Ze vervolgt: "Ik krijg inmiddels heel veel verschillende reacties, van jong tot oud. Ook wel typische studenten-gerechten, zoals pasta pesto, waar ik mijn eigen draai aan heb gegeven. En ik maak veel curry's en die vallen ook vaak goed in de smaak. Maar ik maar ook bananenbroden, koekjes en brownies. Het is ook voor ontbijt en lunch."

Eigen studio

De gerechten worden altijd gefotografeerd voor haar website en Instagram. Daarvoor heeft Elise een eigen studio gecreëerd. De gerechten zijn over het algemeen heel kleurrijk. "Ik gebruik veel fleurige groenten of fleurig fruit. Ik kijk in de supermarkt vaak welke kleuren mooi bij elkaar passen."
De vraag is hoe lang Studentje Kookt nog bestaat. "Ik studeer in juli af en dan moet ik de naam eigenlijk veranderen. Maar ik vind het zo'n leuke naam. Dus ik denk dat het toch Studentje Kookt blijft, voor altijd."