Nieuws

Steekwapens en lachgas gevonden bij nieuwe controle langs A2

Er werd opnieuw een controle rond Hedel gehouden.
Er werd opnieuw een controle rond Hedel gehouden. © Bart Meesters
HEDEL - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een grote verkeerscontrole gehouden langs de A2 bij Hedel. Al het verkeer dat de snelweg verliet, werd door agenten gecontroleerd. Het ging om ruim 200 voertuigen.
Aanleiding voor de politieactie is de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Opnieuw auto's gecontroleerd in strijd tegen afpersers fruithandel De Groot
Ook vorige twee weekenden waren er controles langs de A2, nadat er in korte tijd meerdere woningen beschoten waren in de regio. De burgemeester besloot een deel van de gemeente aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied. De politie kreeg daarop de bevoegdheid auto's te doorzoeken en personen te fouilleren.
De controle duurde deze keer tot diep in de nacht. Twee messen en een ijzeren staaf werden in beslag genomen. Ook werden bij iemand dertien flessen lachgas aangetroffen. Enkele mensen bleken onder invloed van alcohol of drugs.

Hoe zit het ook alweer?

De afpersing van fruitbedrijf De Groot speelt sinds 2019. Het bedrijf meldde een vondst van 400 kilo cocaïne op het eigen terrein destijds bij de politie. De lading zat verstopt tussen de bananen. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden miljoenenschade. Sinds deze maand laaide het geweld weer op, met meerdere beschietingen op woningen.