Nieuws

Rellen bij De Graafschap: man uit Neede (25) is de enige verdachte

Onrust bij De Vijverberg na terugkeer van de spelersbus
Onrust bij De Vijverberg na terugkeer van de spelersbus © Omroep Gelderland
DOETINCHEM - De politie heeft vrijdag een 25-jarige man uit Neede aangehouden als enige verdachte van openlijke geweldpleging bij stadion De Vijverberg in Doetinchem, begin mei. Die avond kwam de spelersbus terug na Jong Ajax-De Graafschap, en raakte een journalist gewond.
De verdachte lijkt betrokken bij de onrust door meerdere personen rondom het stadion, waarbij ook de journalist gewond raakte. Uit onderzoek blijkt dat letsel van de journalist is ontstaan in de chaos van dat moment. Of dit letsel behalve aan de groep ook toe te schrijven is aan de verdachte persoonlijk, wordt nader onderzocht.
Andere verdachten zijn niet te koppelen aan een strafbaar feit, maar het dossier met de verdenking tegen de 25-jarige gaat wel naar de officier van justitie, die zal beslissen over mogelijke vervolging.
Volgens onderzoek heeft de journalist niet geluisterd naar de stewards op het terrein van de Graafschap en gekozen voor een plek waar het op het moment van de ongeregeldheden niet veilig was voor hem. Supporters hebben geprobeerd het incident of erger te voorkomen, volgens de politie.
De 25-jarige verdachte is weer op vrije voeten gesteld na zijn verhoor.