Instellingen

Taakstraffen voor rellende supporters van De Graafschap

Tegen de vijf verdachten van de rellen is celstraf geëist.
Tegen de vijf verdachten van de rellen is celstraf geëist. © ANP
DOETINCHEM - Vijf mannen die zijn opgepakt bij rellen rondom de wedstrijd van De Graafschap tegen Helmond Sport op de avond voor Hemelvaartsdag hebben vrijdag taakstraffen gekregen.
Vier verdachten krijgen 180 uur taakstraf en 2 maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. De vijfde verdachte krijgt 240 uur werkstraf opgelegd en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 3 maanden.
De rechter merkte op dat hij het extreme geweld en de vijf mensen die hij voor zich ziet moeilijk bij elkaar kan brengen, maar dat het geweld onacceptabel was.
Ook moeten aan twee ME'ers een schadevergoeding betaald worden. Zij hadden vijfhonderd euro per persoon geëist, daar gaat de rechter in mee.

Openlijke geweldpleging

Drie Doetinchemmers van 18, 30 en 36 jaar, een man uit Ulft van 34 jaar en een 21-jarige Doesburger staan vrijdagochtend terecht voor openlijke geweldpleging op 12 mei. Drie van hen hadden nog geen strafblad voorafgaand aan hun aanhouding. Een van de verdachten is al eens eerder veroordeeld, voor uitgaansgeweld.

Rellen na mislopen promotie

De vijf werden opgepakt na het duel van De Graafschap tegen Helmond Sport op Hemelvaartsdag. Na het mislopen van directe promotie bekogelden relschoppers de politie met onder meer stoeptegels, flessen en vuurwerk.
Ook een taxichauffeur die met stenen werd belaagd deed aangifte bij de politie.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!