Instellingen

Relschoppers mislukte promotie De Graafschap voor de rechter

Leden van de Mobiele Eenheid kwamen eraan te pas om de supporters te verdrijven.
Leden van de Mobiele Eenheid kwamen eraan te pas om de supporters te verdrijven. © ANP
ARNHEM - Vijf verdachten die zijn opgepakt tijdens de rellen na de mislukte promotie van de Graafschap moeten zich vandaag verantwoorden voor de rechtbank in Arnhem. In de snelrechtzitting wordt vrijdag meteen uitspraak gedaan.
Het gaat om drie Doetinchemmers van 18, 30 en 36 jaar, een man uit Ulft van 34 jaar en een 21-jarige Doesburger. De vijf werden opgepakt bij rellen rondom de Vijverberg in Doetinchem nadat De Graafschap niet wist te promoveren naar de eredivisie. De mannen hebben zich volgens het OM schuldig gemaakt aan openlijk geweld.

Supporters

Het is nog niet duidelijk of de mannen ook lid zijn van de supportersvereniging Superboeren of een seizoenkaart hebben, of dat het om relschoppers gaat van buiten de club.
Eerder zei Wim van de Louw, voorzitter van de Anhangersraod van de De Graafschap (een overkoepelend supportersorgaan) zegt géén supporters te hebben herkend op de beelden van de rellen.

Stoeptegels

Na het duel tegen Helmond Sport ontstonden ongeregeldheden ondanks veel oproepen om thuis te blijven. Honderden supporters kwamen naar het stadion.
Ongeveer 150 mensen weigerden te vertrekken en raakten slaags met de politie. Relschoppers bekogelden de politie met onder meer stoeptegels, flessen en vuurwerk. Ook een taxichauffeur die met stenen werd belaagd deed aangifte bij de politie.
Zie ook:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!