Nieuws

Cameraman Remco kreeg boks op podium van Franse inzending Songfestival

ROTTERDAM - Toen Remco Radstaat uit Ede bij het Songfestival als cameraman ingezet ging worden, had hij nog niet kunnen bedenken dat hij de Franse Barbara Pravi van zo dichtbij mocht filmen. "Ik heb bij ongeveer de helft van de acts meegedraaid, maar alleen bij haar zo één op één," vertelt hij Omroep Gelderland.
De megaproductie van het Songfestival had een uitgebreid team aan cameramensen nodig. Remco was er één van. "Ik kreeg bij binnenkomst een camera toegewezen: de enige draadloze handcamera. Nummer 19. Dat bleek de voorkeur van de Franse regisseur te worden voor hun act."
En dus kreeg Remco een privilege wat niemand anders in de Songfestival-bubbel kreeg. Vooraf met de artiest om tafel gaan om het optreden door te spreken. "Normaal worden delegaties wel apart gehouden, maar omdat het zo'n emotioneel optreden is wilde Barbara Pravi van tevoren een band opbouwen. Dus ik mocht als enige van tevoren met haar kennismaken."

Cadeautje van Barbara

Het contact beviel goed tussen de twee. Zo goed zelfs dat hij een cadeautje kreeg. Een LP, gesigneerd door Barbara Pravi zelf met daarop de tekst "Let's dance together tonight!" en viermaal merci.
De klap op de vuurpijl kwam na het optreden zelf. Live in de show eindigde Pravi haar nummer met een boks, voor cameraman Remco dus. "Geweldig. Dat had ze niet hoeven doen. Het was het hoogtepunt van mijn vier weken Eurovisie."
Voilà, het nummer van Frankrijk, werd tweede op het festival.