Nieuws

Groep van 28 Roemenen staat voor deur uitzendbureau, politie haalt ze weg

Politie begeleidt de Roemenen naar een hotel.
Politie begeleidt de Roemenen naar een hotel. © Roland Heitink/Persbureau Heitink
'S-HEERENBERG - Een groep Roemenen stond woensdagmiddag opeens voor de deur bij Reyhan Uitzendbureau in 's-Heerenberg, op zoek naar werk. Uiteindelijk heeft de politie hen 's nachts naar een hotel in het centrum van de plaats gebracht, zodat ze daar de nacht konden doorbrengen.
Volgens een medewerker van het uitzendbureau ging het om drie bussen met daarin een familie van 28 mensen tussen de 24 en 60 jaar. "We zijn tot 22.00 uur bezig geweest met proberen hen aan werk en onderdak te helpen."
"We hebben met concullega's in Nederland en Duitsland gebeld. Die konden wel tien of acht mensen gebruiken, maar niet 28. En de familie wilde absoluut niet gesplitst worden."
Omdat het niet mogelijk bleek de familie op korte termijn aan het werk en onderdak te helpen, bleef de groep onverrichter zake voor het uitzendbureau. Iemand zag hen daar 's nachts op straat en waarschuwde de politie.
Die heeft de groep met hun koffers, rugzakken, tassen en dekens naar een hotel gebracht. Een politiewoordvoerder wilde verder niets zeggen dan dat ze het aan de gemeente hebben overgedragen.
Wat er met de groep Roemenen gaat gebeuren, is nog onduidelijk.