Achterhoek / Rijk van Nijmegen

Verdachte doodschieten Nijmegenaar betuigt spijt in rechtbank

Politieonderzoek bij de flat na de schietpartij.
Politieonderzoek bij de flat na de schietpartij. © Davy Derksen/112-Nieuwsgroep
NIJMEGEN - De 49-jarige man uit Nijmegen die wordt verdacht van het doodschieten van een 37-jarige plaatsgenoot in een Nijmeegse flat in de wijk Lankforst, richtte zich woensdag in de rechtbank in Arnhem tot de nabestaanden. Hij zei tegen de familie van het slachtoffer dat het hem spijt en dat het nooit zijn bedoeling is geweest.
In de strafzaak worden de vier getuigen die begin januari bij de schietpartij aanwezig waren, opnieuw verhoord. Dat heeft de rechtbank besloten op verzoek van de advocaat van de verdachte, die denkt dat de getuigen bij hun oorspronkelijke verklaring onder invloed waren.

'Geschoten tijdens schermutselingen'

De verdachte zit vast voor moord, dan wel doodslag. Hij heeft in zijn verklaring aangegeven dat de schoten tijdens schermutselingen zijn gevallen, wat dan van korte afstand zou moeten zijn.
Onderzoek naar de schotwonden moet op de inhoudelijke zitting opheldering geven over de richting waarin en de afstand van waaraf er is geschoten. En of dus klopt wat de verdachte en getuigen allemaal tot dusver hebben gezegd.
Een psycholoog en psychiater gaan de verdachte onderzoeken en kijken of er eventueel sprake was van een psychose. De zaak gaat 7 juli verder.

Zie ook: