Instellingen

Ronde van Spanje in 2022 door Gelderland

Vuelta in Cullar Vega (Spanje).
Vuelta in Cullar Vega (Spanje). © ANP

ZALTBOMMEL - De Ronde van Spanje start in 2022 in Nederland. Dat maakt de organisatie van de Vuelta woensdag bekend. Volgend jaar begint het spektakel in Utrecht, maar wordt er op dag twee al door Gelderland gereden.

In Utrecht begint de koers met een tijdrit. De tweede etappe start in Den Bosch en finisht in Utrecht. Tijdens die etappe komen de wielrenners door Gelderland heen. Het peloton doet onder meer Zaltbommel, Maasdriel, West Maas en Waal, Buren, Neder-Betuwe en Scherpenzeel aan.

De tweede etappe gaat door Gelderland. Tekst gaat door onder foto.

Etappe 2 begint in 's-Hertogenbosch en eindigt in Utrecht.
Etappe 2 begint in 's-Hertogenbosch en eindigt in Utrecht. © Vuelta

Door corona verschoven

De Ronde van Spanje staat samen met de Tour de France en de Giro te boek als een van de grote wielerkoersen. Vorig jaar wilde de Vuelta al in Nederland beginnen, maar toen besloot de organisatie vanwege de coronacrisis af te zien van een start in het buitenland. Zodoende zijn de plannen van toen doorgeschoven naar volgend jaar.

Data later bekend

De exacte data van de Vuelta bekend zodra de Internationale Wielerunie (UCI) de jaarlijkse wielerkalender vaststelt. In 2009 deed de Vuelta ook Nederland aan. Toen was Zutphen de startplaats van een van de etappes.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!