Nieuws

Koning bezoekt coronapoli in Groesbeek

De koning in de polikliniek in Groesbeek.
De koning in de polikliniek in Groesbeek. © ANP
GROESBEEK - De nazorgpoli voor coronapatiënten van het Radboudumc in Groesbeek kreeg dinsdagochtend bezoek van koning Willem-Alexander. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst. De koning sprak er met herstellende coronapatiënten en medisch specialisten.
De kliniek aan de Nijmeegsebaan in Groesbeek behandelt patiënten die langdurig ziek blijven na een coronabesmetting. Naar schatting ervaren enkele tienduizenden Nederlanders langdurige en hardnekkige klachten, zoals ernstige vermoeidheid, slecht kunnen inspannen, kortademigheid, pijn, angstgevoelens en neerslachtigheid.

Impact op dagelijks leven

Willem-Alexander sprak in Groesbeek vier patiënten die vorig jaar corona hadden en hoorde van hen over de impact van de ziekte op het dagelijks leven. Vervolgens bezocht de koning de fysiotherapiezaal, waar patiënten bezig zijn met kracht- en conditiemetingen die het herstelproces in kaart brengen.
Onder meer een longarts, klinisch psycholoog, verpleegkundig specialist, fysiotherapeut, intensivist en huisarts vertelden meer over de behandeling. Ook de start van een nieuw herstelprogramma voor jongeren vanaf 12 jaar kwam aan de orde.