Instellingen

Vanuit Arnhem rijdt weer dagelijks een slaaptrein naar het buitenland

Nederland is weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen.
Nederland is weer aangesloten op het Europese netwerk van nachttreinen. © archief Pixabay

ARNHEM - Na een periode van meer dan vier jaar gaat er weer dagelijks een nachttrein van Amsterdam, via Utrecht en Arnhem, naar München, Innsbruck en Wenen rijden.

De eerste zogeheten Nightjet uit Oostenrijk rolt vanochtend Amsterdam Centraal binnen. De slaaptrein wordt onthaald door NS-topvrouw Marjan Rintel en demissionair staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur).

Privéslaapkamers met badkamer

De NS benadrukt dat de nachttrein een klimaatvriendelijke manier is om internationaal op reis te gaan. Het gaat om luxe rijtuigen waarbij reizigers ook kunnen kiezen voor privéslaapkamers met badkamer. In totaal kunnen er 500 passagiers mee.

De Nightjet zou eind vorig jaar al gaan rijden, maar vanwege de coronapandemie werd dat uitgesteld. De Nederlandse overheid hanteert voor Duitsland en Oostenrijk nog wel een 'oranje' reisadvies. Dat wil zeggen dat niet noodzakelijke reizen worden afgeraden.

Wie met de nachttrein mee wil, doet er dus verstandig aan even te kijken op de website van de overheid, bijvoorbeeld voor de regels rond thuisquarantaine bij terugkomst in Nederland.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!