Nieuws

Floortje en Wendy willen dat ieder mortuarium een kinderbrancard krijgt: 'Verzacht leed van ouders'

Floortje Agema en Wendy Marsman.
Floortje Agema en Wendy Marsman. © Omroep Gelderland
NIJMEGEN - Een jong kind verliezen is voor ouders al moeilijk genoeg. Maar al helemaal als je je kind moet achterlaten in een ziekenhuis op een brancard voor volwassenen. En dat terwijl je kind nooit de leeftijd heeft bereikt in een groot bed te slapen. Het Radboudumc in Nijmegen heeft daarom sinds een paar jaar een speciaal kinderbrancard. Nu zou het ziekenhuis graag willen dat veel meer mortuariums zo'n speciaal kinderkoelingsbrancard hebben.
In 2011 verloor Wendy Marsman uit Zutphen haar zoontje van twee jaar. In het mortuarium bleek alleen een brancard te zijn voor volwassenen, of voor kleine baby's. Dat klopte niet voor haar gevoel. "Op dat moment moest ik Lennart op een groot bed neer leggen. Terwijl hij nog nooit in een groot bed had gelegen."
Wendy schreef erover in een blog. Floortje Agema, rouwbegeleider en werkzaam bij het mortuarium van het Radboudumc las dit. Floortje wilde er meteen een aan te schaffen voor het Radboudumc, maar ze bleken niet te verkrijgen. En dus liet ze er eentje maken.
In de video vertellen Wendy en Floortje waarom een kinderbrancard zo belangrijk is.
Floortje en Wendy willen dat ieder mortuarium een kinderbrancard krijgt: 'Verzacht leed van ouders'