Instellingen

Uitzinnige Marcel Boekhoorn: 'Dit is het wonder van Nijmegen'

Marcel Boekhoorn meldt zich in de kleedkamer: "Het onwaarschijnlijke is gebeurd"
Marcel Boekhoorn meldt zich in de kleedkamer: "Het onwaarschijnlijke is gebeurd" © Omroep Gelderland

BREDA - Een dolgelukkige Marcel Boekhoorn heeft zondagavond in de kleedkamer van NEC een korte speech gehouden voor de spelers. Omroep Gelderland was erbij en sprak de grootste geldschieter van de club. "Dit laat ik me niet afnemen."

Ineens stond hij daar. Terwijl de spelers van NEC de champagne en het bier rijkelijk lieten vloeien, stapte Boekhoorn opgewonden en uitgelaten de kleedkamer binnen. De hossende voetballers ontfermden zich direct om de man die NEC al zo vaak de helpende hand toestak. De groep vroeg Boekhoorn om een korte speech. "Jullie moeten vanavond allemaal dronken worden", schreeuwde de 61-jarige ondernemer richting de spelers.

'Deze overwinning hebben we dik verdiend'

"Dit is het wonder van Nijmegen", sprak Boekhoorn exclusief tegenover Omroep Gelderland.

Marcel Boekhoorn juicht mee in kleedkamer

Boekhoorn, geboren in Nijmegen en onder meer eigenaar van Ouwehands Dierenpark in Rhenen, was door het dolle heen. Hij sprong op de tafel, danste heen en weer en was voor even het middelpunt van de feestvreugde.

Boekhoorn middelpunt van feestje

Onverwacht

"Vandaag is het gebeurd. Dit is werkelijk onwaarschijnlijk. We hebben er heel lang op gewacht. Drie prachtige wedstrijden, onverwacht maar allemaal verdiend gewonnen. 3-0, 4-0 en vandaag 2-1", reageerde de inwoner van Bennekom dolenthousiast.

"Wij waren de beste", vond Boekhoorn. "We gaan er een sensationeel seizoen van maken." De ondernemer leefde emotioneel mee op de tribunes van het Rat Verlegh stadion in Breda. "We gaan met zijn allen naar de eredivisie."

"Ik werd naar binnen getrokken door twee mensen. Dat laat ik me niet afnemen", besloot Boekhoorn die verder niet wilde ingaan op de verhalen dat hij flink zou gaan investeren in de Nijmeegse club.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op WhatsApp of stuur een mail: omroep@gld.nl!