Nieuws

Wapen gevonden bij politiecontrole langs A2 in Hedel

Eén auto werd inbeslaggenomen tijdens de controle.
Eén auto werd inbeslaggenomen tijdens de controle. © Bart Meesters / Meesters MultiMedia
HEDEL - Een week na grootscheepse controles bij de A2 heeft de politie zaterdagavond en in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw een controle uitgevoerd. Aanleiding voor de politieactie is de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel.
De controle begon rond 22.30 in de avond en duurde tot diep in de nacht. Gaandeweg de nacht controleerden agenten een auto die later in beslag werd genomen en uiteindelijk is afgevoerd door een bergingsbedrijf. De eigenaar is daarbij meegenomen: een 25-jarige man uit Den Bosch die een vuurwapen bij zich had.
Bekijk de video. De tekst gaat daaronder verder.
Politie controleert wederom bij afgeperste fruithandel
De politie laat zondagochtend de uitkomsten van de controle weten. Enkele mensen werden beboet voor verkeersovertredingen als rijden zonder gordel of rijbewijs. Daarnaast trof de politie bij de controle een mes, een wapenstok en een kleine hoeveelheid hennep aan.
De afpersing van fruitbedrijf De Groot speelt sinds 2019. Het bedrijf meldde een vondst van 400 kilo cocaïne op het eigen terrein destijds bij de politie. De lading zat verstopt tussen de bananen. Afpersers eisten door middel van sms-berichten een vergoeding voor de geleden miljoenenschade. Sinds deze maand laaide het geweld weer op, met meerdere beschietingen op woningen. De burgemeester besloot daarna een deel van de gemeente aan te wijzen als veiligheidsrisicogebied.

Zie ook: