Nieuws

Twee nieuwe verdachten vast voor vergismoord op Nijmeegse Mehmet

De vermoorde Nijmeegse klusjesman Mehmet.
De vermoorde Nijmeegse klusjesman Mehmet. © Screenshot van Opsporing Verzocht
BEUNINGEN - In het onderzoek naar de vergismoord op de 49-jarige Nijmeegse klusjesman Mehmet op 6 juli 2020 in Beuningen, zijn dinsdag 18 mei nog twee nieuwe verdachten aangehouden.
Het gaat om twee mannen uit Amsterdam van 20 en 32 jaar. De 32-jarige is behalve voor de dood van Mehmet ook voorgeleid vanwege een poging tot moord op 4 juni 2020 in Tienhoven, waarbij toen een man gewond raakte.
Beide mannen zaten al vast op verdenking van een overval (de 20-jarige) en wapenbezit (de 32-jarige). De twee zijn vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van de rechtbank Gelderland. Die heeft bepaald dat ze ook voor de dood van Mehmet in bewaring worden gesteld. De twee worden verdacht van betrokkenheid bij moord.
Wegens de moord in Beuningen zijn eerder al twee andere verdachten van 30 en 31 aangehouden, uit Amsterdam en onder vaste woonplaats. Zij staan dinsdag 25 mei voor het eerst voor de rechtbank in Arnhem, tijdens een zogenoemde pro-formazitting. Van een van hen zat er DNA op een van de vluchtauto's. Hun telefoons waren volgens zendmastgegevens destijds in de omgeving van Beuningen.

Klaarlichte dag

Het 49-jarige slachtoffer is destijds op klaarlichte dag op straat doodgeschoten. Alles wijst erop dat het hier gaat om een persoonsverwisseling.
Van de nieuwe verdachten is nog niet bekend hoe het Openbaar Ministerie ze op het spoor gekomen is. De verdachten die al wel eerder vast zaten werden kort na elkaar aangehouden na de uitzending van Opsporing Verzocht op 2 maart. Een van hen was toen te zien op beelden die zijn uitgezonden door het opsporingsprogramma.