Nieuws

Beschonken automobilist sleept agent mee na blaastest

Politievoertuigen op het bureau
Politievoertuigen op het bureau © Omroep Gelderland
LOCHEM - Een agent is begin deze week in Lochem gewond geraakt bij een alcoholcontrole. De agent werd meegesleurd door een vluchtende automobilist, die na een blaastest probeerde te ontkomen.
De politie hield de automobilist dinsdag op de Barchemseweg staande om gevaarlijk rijgedrag. De man reed even daarvoor met hoge snelheid door de bebouwde kom. De bestuurder moest blazen en blies A/G. Dat betekent dat de bestuurder onder invloed van alcohol was en mee naar het bureau moest voor een nieuwe ademanalyse.
De man probeerde vervolgens te vluchten. De agent wilde dit voorkomen door zijn sleutel af te pakken. Het lukte de verdachte alsnog om weg te rijden, maar hij sleepte daardoor de agent enkele meters mee. De agent raakte lichtgewond.
Ook knalde de automobilist tegen een politieauto aan. Doordat de politiewagen beschadigd raakte, konden de agenten de man niet achterna. Hij is dan ook in eerste instantie ontkomen.

Aangifte

De agent deed aangifte en de politie startte een onderzoek. De automobilist meldde zich een dag later op het bureau in het Overijsselse Goor. Hij is daar aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man uit Goor.
De man zit vast.