Nieuws

Wahhab wilde 'Men Universe' worden, maar werd bedreigd

Influencer Wahhab Hassoo.
Influencer Wahhab Hassoo. © Omroep Gelderland
VELP - Influencer Wahhab Hassoo (ruim 71.000 volgers op Instagram) wilde in 2017 graag Men Universe worden namens Irak. Alleen ging dat niet zo gemakkelijk: hij werd bedreigd.
"Namens Irak deed ik mee aan de internationale Men Universe. Toentertijd werd veel campagne gevoerd tegen influencers. Er zijn ook mensen vermoord", legt Hassoo uit in het Omroep Gelderland-programma Gevlucht naar Gelderland. Zijn online werkzaamheden hebben namelijk ook een politieke agenda. "Ik deed niet mee om model te worden, maar om een statement te maken. Ik kwam op voor de yezidi's en alle slachtoffers. Mensen aan de macht willen geen verandering, dus zijn bang voor ons."

De politiek in

Zijn bedreigers zijn ondertussen opgepakt. "Ik hoop dat dit nooit meer gaat gebeuren", beklemtoont hij. Het heeft hem wel nog meer motivatie gegeven om de wereld te veranderen. "Ik heb veel meegemaakt, zoals de genocide door IS. Dat heeft veel invloed op mijn leven gehad." Daarom wil hij de politiek in. "De Tweede Kamer wil ik in misschien. Of zelfs het Europees parlement.
Influencer Wahhab Hassoo wilde Men Universe worden, maar werd bedreigd
Bekijk hieronder de hele uitzending van Gevlucht naar Gelderland.